Otsing

LTKH insuldiravi tunnustati Euroopas kõrgeimal tasemel

LTKH insuldiravi tunnustati Euroopas kõrgeimal tasemel
0 mai 28, 2024

28.05.2024.

Lääne-Tallinna Keskhaigla insuldiosakond pälvis Euroopa Insuldiorganisatsiooni (The European Stroke Organisation – ESO) sertifikaadi, mis on kõrgeim insuldiravi tunnustus Euroopas.

Sertifikaat on tõestus selle kohta, et Lääne-Tallinna Keskhaiglas osutatakse insuldipatsientidele parimat ravi vastavalt Euroopa standarditele.

Lääne-Tallinna Keskhaigla närvihaiguste ja psühhiaatria kliiniku ülemarst-juhataja dr Katrin Gross-Paju sõnul on sertifikaadi pälvimise taga aastatepikkune töö insuldiravi kvaliteedi parandamise nimel.

„Insuldiravis on otsustava tähtsusega kiirus, sest mida rutemini pärast insuldisümptomite teket saab patsient adekvaatset ravi, seda parem on ravitulemus,“ ütles dr Gross-Paju. „Parima abi andmiseks peab kogu meeskond väga hästi koostööd tegema. See hõlmab häirekeskuse, kiirabide ja erakorralise meditsiini keskuse tööd, vastavate radioloogiliste uuringute teostamist, insuldiosakonnas tehtavat ravi ja sellele järgnevat taastumist. ESO sertifikaat on suur tunnustus kõikidele insuldiraviga seotud osapooltele. Tahaksime väga tänada kõiki koostööpartnereid – ilma nende panuseta poleks see suur tunnustus kunagi tulnud.“

Sertifikaadi taotlemiseks tuli haiglal esitada põhjalik dokumentatsioon, mis eeldas tööprotsesside ja kehtivate kordade ülevaatamist ning täiendavate kordade ja juhendite loomist. Sertifitseerimiseks hindasid kolm audiitorit Euroopast, sh kaks Eestist, dokumentide põhjal vastavust ESO nõudmistele.

ESO sertifikaat kehtib viis aastat.

Posted in Uudised