Otsing

LTKH arstid kasutasid koloproktoloogiliste haiguste ravis uudset miniinvasiivset meetodit

LTKH arstid kasutasid koloproktoloogiliste haiguste ravis uudset miniinvasiivset meetodit
0 november 7, 2022

07.11.2022.

Reedel said Lääne-Tallinna Keskhaigla koloproktoloogid kätt proovida uue laserseadme peal, millega on võimalik ravida hemorroide ja mitmeid teisi koloproktoloogilisi haigusi patsiendi jaoks väheinvasiivsel viisil.

Uut Lasotronix laserit oli LTKH arstidele sel päeval tutvustamas Läti kolleeg dr Baiba Putnina, kelle juhendamisel teostati raviprotseduur kuuele patsiendile.

Dr Kaur Liivak, LTKH üldkirurgia- ja koloproktoloogiakeskuse ülemarst kinnitas, et kõik teostatud protseduurid kulgesid edukalt ja kõnealune laserseade leiaks haiglas rohkelt kasutust, sest muudab kirurgilise protseduuri patsiendi jaoks oluliselt kergemini talutavaks.

“Võrreldes teiste meetoditega proktoloogiliste haiguste ravis on laserravi eeliseks protseduurist kiirem taastumine, väiksem valusündroom ning väiksem või puuduv veritsus protseduuri ajal ja pärast seda. Tänu sellele on ravi oluliselt patsiendisõbralikum kui seniste meetodite puhul,” ütles dr Liivak.

“Laserravi puhul minnakse peenikese fiibriga hemorroidi sisse ja koaguleeritakse see ära nii, et hemorroid tõmbub kokku. Protseduuri saab enamikel juhtudel teha päevakirurgias, lisaks räägib laserravi kasuks ka soov pakkuda võimalikult väheinvasiivset ravi, et säästa patsienti ja võimaldada tal kiiremini naasta oma igapäevatoimetuste juurde,” täpsustas ta laserravi eeliseid koloproktoloogias.

Lisaks hemorroidide ravile leiaks laser kasutust ka teatud juhtudel anaalfistulite, pilonidaalsiinuste ja anaalkondüloomide ravis. Lisavõimalusena pakub Lasotronix seade mittetermaalset fotobiosünteesi võimalust, mida saaks rakendada krooniliste haavandite, lamatiste, anoderma liigse armistumise ja kroonilise anaalpiirkonna valu ravis.

Dr Baiba Putnina ja dr Kaur Liivak

Posted in Uudised